Actualiteiten

Presenatie Vissenkind

Datum: 29-09-2019

Het Eiland Daarginds,vertelvoorstelling, toneelgroep Papaver, Maastricht.

Datum: 05-04-2019

Het Eiland Daarginds

Vertelvoorstelling, Toneelgroep Papaver, Maastricht.

Hoe het Kwam dat ik Emma een blauw oog sloeg

Datum: 25-03-2018

'Een prachtig en origineel verhaal over de ingewikkelde vriendschap tussen Jasper en Emma, die alle twee ''een beetje anders'' zijn. Je gaat van deze twee bijzondere kinderen houden.' - Jacques Vriens

Jasper is 10, maar zit al in groep 7 omdat hij eerder een klas heeft overgeslagen. Hij is dol op doolhoven - liefst zo ingewikkeld mogelijk - die hij zelf bedenkt en tekent.
Omdat hij alleen is, en ook nieuwsgierig, zoekt Jasper het gezelschap op van Emma. Emma is al 14, zit in de brugklas, maar gedraagt zich alsof ze veel jonger is. Emma is een buitenbeentje en wordt net als Jasper gepest, al gaat zij daar op haar eigen manier mee om. Jasper zet op straat een paar keer een spoor uit voor Emma en probeert zo met haar in contact te komen. Dat lukt, alleen voelt Emma's vriendschap daarna steeds beklemmender. Jasper wil geen vrienden meer met haar zijn, maar hoe moet hij dat aanpakken? Want Emma zou het liefst verkering willen...

Ik vond mezelf stom omdat ik Emma stom vond. Iedereen vond Emma stom. Voor die picknick was ik gewoon nieuwsgierig. Of ik Emma kon lokken met pijlen op de stoep. En opeens was Emma de eerste op de hele wereld die mijn doolhoven leuk vond. En al snapte ze er niks van, ze was ook nog eens de eerste die er eentje wilde uitproberen (op mijn juf en mijn moeder na). Toen leerde zij me papieren rozen maken en kikkers vouwen. Dat was behoorlijk aardig van haar. Maar toch was Emma zo'n beetje de allerlaatste met wie ik bevriend wilde raken. Misschien moet je geen vrienden willen worden met iemand die je zielig vindt.

29-1-17

Datum: 29-01-2017

"Ik bedoelde overigens niet te zeggen dat 'commercieel' niet goed zou zijn. Uitgeverijen nemen immers bij een uitgave een risico, dus het is heel begrijpelijk dat ze hun investering willen terugverdienen. En dat gaat nou eenmaal het beste met boeken waarvan ze weten dat ze zullen verkopen. Daar is niets mis mee.
Ik krijg vaak lof voor mijn werk, maar ook de opmerking dat ik teveel buiten de gebaande paden treed. In Dame Dollie kies ik onder andere bijvoorbeeld expres voor 'telling' in plaats van 'showing' en dat druist linea recta in tegen een van de meest geaccepteerde normen voor 'goed schrijven'. En ik hou me niet aan de regels voor een 'goed' plot. Dus daar krijg ik dan ook meteen commentaar op. Dat snap ik best, alleen zie ik het niet als een 'fout' maar als een bewust gebruikt stijlmiddel. Ik vind het hele concept van een 'goed verhaal' erg overgewaardeerd. Een verhaal begint, gaat voort en loopt af, daar is niets spannends aan. Dame Dollie knipoogt daar naar. Of nee, ze kijkt de lezer recht aan. Stijl gaat voor mij boven inhoud. Maar ik geniet er ook van om nu op de schrijfopleiding die ik volg meer te leren over structuur en opbouw. Dat is onmiskenbaar erg interessant en leerzaam. Maar toch, 'gewone' boeken, of boeken die wel voldoen aan de consensus, zijn er al genoeg. Ik wil boeken maken die anders zijn, met het gevaar dat de lezer afhaakt. Een schrijver moet nou eenmaal schrijven wat hij wil schrijven, niet wat een lezer wil lezen - vind ik (en als hij wil schrijven wat de lezer wil lezen, moet hij dat ook doen. Ieder zijn meug).
Hoe dan ook, door een boek zelf uit te geven mag je helemaal je eigen gang gaan. En als er dan bij je tekst illustraties komen die op hun eigen manier tegendraads zijn,is dat erg fijn. Bijzonder fijn. Dus."

(Tim Gladdines, reactie op Facebook)

Dichter 2

Datum: 27-01-2017

D'n Euverval

Datum: 10-10-2016

 

 

Dichter

Datum: 26-08-2016

Zie hier het allereerste nummer van DICHTER, een nieuw tijdschrift van PLINT met gedichten voor kinderen van 6 tot 106 in een schriftje van bijna 100 bladzijdes. Meer dan 25 kinderdichters schreven meer dan 75 spiksplinternieuwe gedichten, speciaal voor DICHTER. Vanaf 5 oktober 2016, de eerste dag van de Kinderboekenweek te koop in de leukste boekwinkels in Nederland en Vlaanderen en op www.plint.nl. Het nummer gaat over Opa’s en oma’s - Voor altijd jong, het thema van de week.

De dichters van deze DICHTER. : Gerard B. Berends, Frank Eerhart, Tim Gladdines, Diet Groothuis, Hans Hagen, Gijs van der Hammen, Jos van Hest, Gil Vander Heyden, Mary Heylema, Johanna Kruit, Hans Kuyper, Joke van Leeuwen, Ted van Lieshout, Koos Meinderts, Theo Olthuis, Fetze Pijlman, Erik van Os, Bas Rompa, Kate Schlingemann, Rian Visser, Linda Vogelesang, Bette Westera en Riet Wille. Beter wordt het niet.

       Eline Rijnvos tekende voor deze DICHTER. de zachtste teckels en de stoerste rollators.

Pretpark Poezie

Datum: 01-06-2016

NIEUWS! De gedichtencyclus 'Alle Dagen Ondag' is gepubliceerd in het derde nummer van het online poëzetijdschrift Pretpark Poëzie, onder eindredactie van Ted van Lieshout. Klik HIER voor de link (klik op het pijltje rechts van het beeld, en zie bladzijde 8 en verder). 31-5-2016.

Datum: 12-10-2015

Het was een bijzonder project met een bijzonder resultaat!

Datum: 31-08-2015

Presentatie Info-stage Roze Zaterdag 2015, Maastricht

Datum: 27-06-2015

Presentatie Info-stage Roze Zaterdag 2015, Maastricht

Interview Dsagblad De Limburger 19 juni 2015

Datum: 19-06-2015

RegnoggShow 17 - 18 - 19 juni 2015

Datum: 17-06-2015

Opening Boekenweek 2015. Interview met Herman Brusselmans en Bram Bakker, Centre Ceramiquew, Maastricht

Datum: 09-03-2015

Boekenweek 2015

Datum: 05-03-2015

Interview met Bram Bakker en Herman Brusselamns, zondag 8 maart 2015, Centre Ceramique.

De Boekenweek in Maastricht opent met een ontmoeting met de Vlaamse auteur Herman Brusselmans en de psychiater Bram Bakker.
Aan de hand van het thema ' Te gek voor woorden - Waanzin in de letteren' gaan de heren met elkaar in gesprek o.l.v. Tim Gladdines (auteur en presentator). Herman Brusselmans schrijver, dichter en columnist brak door met de roman 'De man die werk vond' uit 1985.
Zijn werk wordt gekenmerkt door een hoog autobiografisch gehalte: drank, seks en verveling zijn terugkerende thema's.

Meningen verschillen.

Datum: 02-03-2015

Zondagsnieuws 22 februari 2015

Datum: 23-02-2015

Amateurs!

Datum: 15-02-2015

Voorstelling met speelgroep FACET, in Geleen. Première 8 maart 2015.

 

AMATEURS!!! Een scheldwoord?
Als je als (professionele) regisseur de groep amateurspelers niet op het artistieke niveau krijgt dat je voor ogen hebt. Als Je na honderd keer uitleggen tot je  verbijstering moet constateren dat je spelers nog steeds niet snappen wat je bedoelt. Dat ze de door jou geschreven prachtige, diepe, literaire teksten v verknallen omdat ze geen benul hebben van wat je er nou eigenlijk mee wil zeggen. Dat ze je tot wanhoop drijven met hun onnozele v ragen en suggesties. Facet wil er niet zomaar een gezellig blijspel  van maken en gaat daarom plankgas voluit in de ov erdrijving. Dus maak uw borst maar nat en doe uw riemen om! Na ‘Amateurs’ zal uw kijk op de wereld van het amateurtoneel nooit meer hetzelfde zijn. Maar een scheldwoord?

Spelers:  Daniëlle Lieven, José Beckers, Karin de Jongh, Machiel Wennekes, Maria Kapteijns, Marlies Kockelmans, Marlies Schoonwater en Truus Pex.
Licht: Wil Lieven
Geluid: Chris Lensen
Kostuums: Andrej Gabron
Muziek:  Ben Erkens
Dans: Arthur Gerards
Regie: Tim Gladdines

Datum: 09-01-2015

Presentatie Nieuwjaarsreceptie COC Maastricht + Maasticht Roze Stad 2015

Datum: 05-01-2015